Ny festival till Umeå – med Broder John i spetsen
augusti 30, 2023

I helgen kommer en helt ny festival till Umeå, med syftet att lyfta fram Sveriges independentscen och artisterna bortom topplistorna och de stora arenorna.

Powerpose FM arrangeras av umeikonen Johan Bäckström a.k.a Broder John tillsammans med musikkollektivet Hoopdiggas. Att arrangera spelningar är inget nytt för dem, men nu utökas alltså konceptet till en tvådagarsfestival på Folkets hus i Umeå. 

Och nu kanske det är min lokalpatriotiska själ som talar men jag skulle vilja hävda att så gott som alla andra festivaler kan gå och lägga sig. Powerpose FM Festival förkroppsligar visionen av den framtida svenska musikscenen. Folkets hus kommer intas av såväl etablerade artister som stars on the rise. Det kommer bjudas på stora trummor och långa flätor (jag snackar om Cleo), sad boy tunes (Hannes) och musik som får dig att känna som att du är i euforisk feberdröm (Dina Ögon).

För att inte tala om Seinabo Sey, Erik Lundin, Boko Yout, Jelassi, Raghd och många fler. Det kommer bli allt du inte visste att du behövde och lite till. Och nu är jag ju ingen Fredrik Strage men jag är rätt så jävla säker på att DET KOMMER BLI BRA!!!! Så om du inte hatar bra saker borde du gå på Powerpose FM i helgen.

Hilda Thörn

Hilda Thörn