Hitta till oss

Umeå Studentradios studio finns i Samhällsvetarhuset, S107.

Vill du bli aktiv?

Som medlem i Studentradion får du tillgång till all vår teknik och studion. Vill du ha mer info så hör av dig till vår stationschef.

Medlem i SRS

Umeå Studentradio är medlemmar i Studentradion i Sverige. En organisation som främjar radioverksamhet för studenter.

Vår vision

Studentradion ska vara en öppen mediaförening för alla studenter på Umeå universitet. Genom att inte bara sända traditionell radio utan även göra poddradio och videoinslag vill vi locka en bred grupp av studenter.

Tanken är att föreningen både ska vara för de som är nyfikna på att skapa men även en språngbräda in i arbetslivet för studenter som planerar en mediakarriär. Podcasts är idag ett bra medium för att visa kunskap inom ett specialämne som du planerar att jobba med, kanske har du en ny spännande podcast som ingen gjort än? Tveka inte på att höra av dig!

Jonathan Ärfström

stationschef@umeastudentradio.se

Stationschefen har ansvaret över ledningen och övergripande koll på det som händer i studentradion. Jobbar kontinuerligt med studentradions innehåll och tablå. Är även ansvarig utgivare för det som sänds och produceras.

Astrid Engström

ordforande@umeastudentradio.se

Ordförande ansvarar för den kontinuerliga driften av föreningen samt är ytterst ansvarig vid kris. Sköter utvärdering av styrelsearbete samt organiserar styrelsemöten. Assisterar med bokföring, sätter budget inför årsmöte tillsammans med kassören samt är firmatecknare.

Jonas Bergman Viklund

programchef@umeastudentradio.se

viceordforande@umeastudentradio.se

Vice ordförande är ansvarig för medlemslistor, studiotillgång, och SRS-ansökningar. De övertar ordföranderollen vid ordförandens frånvaro.

Programchefen har ansvaret för att stödja de som vill starta en podcast eller radioprogram. Dessutom hanterar de publiceringen av våra podcasts online och tar hand om bokningarna av studion.

Klara Rosén

kassor@umeastudentradio.se

Kassören har ytterst ansvar för föreningens ekonomi. Hanterar bokslut och bokföring samt ansvarar för att övriga i styrelsen vet hur dagsläget med ekonomin ser ut. Sätter budget inför årsmöte tillsammans med ordförande samt är firmatecknare.

Evelina Engman

prchef@umeastudentradio.se

PR-chefen har hand om alla våra sociala medier och vår marknadsföring. 

Selma Johansson

samarbete@umeastudentradio.se

prchef@umeastudentradio.se

Samarbetsansvarig har ansvar för den löpande kontakten med andra aktörer och föreningar samt ser till att vi får samarbeten. Ansvarar också för att radion syns och existerar utanför vår inre verksamhet. 

PR-chefen har hand om alla våra sociala medier och vår marknadsföring

Hilda Thörn

nojeschef@umeastudentradio.se

Nöjeschefen har koll på det som händer i nöjesvärlden och på de evenemang som händer i Umeå. Bistår med hjälp att skaffa presspass till de som önskar.

Anordnar och styr de gemensamma evenemang som radion önskar, ex. vin och livekvällar, uppstart och avslutningar samt teambuilding i styrelsen.

Hanna Lindberg

nyhetschef@umeastudentradio.se

Nyhetschefen är ansvarig för de texter vi publicerar på webben. Agerar bollplank och redaktör för de som vill skriva texter som tex recensioner, krönikor, nyheter eller reportage.

 

Thyra Meidell

Eventansvarig anordnar och styr de gemensamma evenemang som radion önskar, ex. vin och livekvällar, uppstart och avslutningar samt teambuilding i styrelsen. 

Thomas Bergström

Medlemsansvarig ansvarar för frågan om medlemsvärvning så att föreningen har ett flöde av både fullvärdiga- och stödmedlemmar.

Olle Eriksson

samarbete@umeastudentradio.se

Samarbetsansvarig har ansvar för den löpande kontakten med andra aktörer och föreningar samt ser till att vi får samarbeten. Ansvarar också för att radion syns och existerar utanför vår inre verksamhet.