Nästa år kan vi lägga ner brännbollen också
Debattartikel: Max Emanuelsson delar sina tankar kring Brännbollsyrans flytt från Campus
februari 27, 2020

Nästa år kan vi lägga ner brännbollen också

Debattartikel: Max Emanuelsson delar sina tankar kring Brännbollsyrans flytt från Campus

Publicerad: 2020-02-27   14:59

Under morgonen gick Brännbollsyran ut med att festivalområdet ska flyttas från Campus till Hedlunda. Nyheten kom lite lagom efter att man sett till att säkra lite biljetter genom att pusha ännu en prishöjning.

Brännbollsyran och studenterna har alltid gått hand i hand förutom det konstiga året 2010 när man valde att placera festivalen på Umeå kaj. Tyvärr har bröderna Arkhult valt att släppa den handen för att istället kunna flirta med fler influgna besökare och busslaster från diverse kommuner i inlandet. Ett svek värdigt de första säsongerna av Game of Thrones.

Brännbollsyrans säljpunkt är att det är en festival med själ och historia. En helhetsupplevelse. Helheten spricker dock lite när man väljer att lägga festivalen på Hedlunda. Förstår ni hur långt bort Hedlunda är? Uppenbarligen har bröderna A ingen uppfattning om sin målgrupps möjlighet till förflyttning, ett gäng yra höns som knappt klarar att cykla från Läkarvillan till Tviste utan blodvite kommer nu i horder att rulla nedför Svingen på skrangliga cyklar. 

Föräldrar, LÅS.IN.ERA.BARN.

 

 

Det enda tacksamma är att det inte kommer vara några problem att hitta, följ bara spåret av Norrlands guld på långburk genom stan och vidare mot oändligheten. För biljetterna är betalda, naturligtvis såg bulken av studenter till att lösa billig biljett i tid för att spara de där hundringarna som finansierar sliriga kvällar på studentpuben. Tillräckligt många för att Scrooge McArkhult ska gnida händerna och kunna värma sig framför brasan.

Nej, undertecknad kommer avstå sin biljett till förmån för en rimlig bärbar högtalare. Sätta sig på slänten vid campusplanen och diskutera bättre tider medan sommarsolen färgar himlen rosa.

Förslag på andra saker i Umeå som bröderna Arkhult kan förvärva:

Blivande SHL-laget Björklöven, med nya hemmaarenan Bråvallahallen i Hörnefors. (Oroa er inte, extra busstrafik kommer sättas in)

Väven, Färjeterminalen i Holmsund öppnar 2022.

Umeå Universitet – Välkommen att börja studera i Norrlands huvudstad, Sundsvall.

 

 

 

 

© Umeå studentradio 2019

Adress

Samhällsvetarhuset S107
Umeå universitet
Box 7652 Umeå

Ansvarig utgivare

Felicia Nilsson
stationschef@umeastudentradio.se