Bon Appétit

Är du fattig student och vill äta god mat? Hör här! Ida och Anna diskuterar allt från förrätt till efterrätt, samtidigt som du som lyssnare får inspiration till matlådor, tips på restauranger och mycket annat smått och gott.
IDA & ANNA
Avsnitt 1

Smakprov

 
Bonjour! I podden första avsnitt får ni lära känna Anna och Ida. De delar med sig av materfarenheter och ger ett smakprov på vad kommande avsnitt kommer att erbjuda.
Avsnitt 2

Rosmarinälskare & veganska mejerier

 
I veckans avsnitt pratar vi om hur man överlever fram till CSN. Vad äter man? Hur handlar man? Vi pratar om varför man inte ska följa recept, om stammisar på svinnhyllan och Anna kommer ut som rosmarinälskare. Vi delar tusen recept med rotfrukter, diskuterar goda grytor och hur man gör det där billiga gott. Tune in!
Avsnitt 3

Ida serverar kuksallad på burgare

 
Veckans avsnitt handlar om skillnaden mellan att få skolmat serverad och att fixa den själv på universitet. Ida berättar om hur hon åt soppa med kniv i grundskolan och Anna gnäller på degiga pannkakor. Det diskuteras också klimp med rumpa, medlemsskap i paprikaklubbar och kuksallad. Missa inte!
Avsnitt 4

1000 recept på gröt

 
I veckans avsnitt diskuterar vi frukost. Ida kan inte sluta prata om gröt och är beroende av jordnötssmör IGEN. Anna delar med sig av banantips och recept på goda röror. Kan man koka soppa på kimchi? Och är det verkligen okej att äta avokadomacka med banan?
Avsnitt 5

Konsten att baka sockerkaka på rester

 
I veckans avsnitt har Ida och Anna bjudit in podden första gäst för att prata bakning. Det kommer fram att Anna och experten Tilda tycker att det är lyxigare att köpa bakverk än att baka själv. Ida delar med sig av bakvärldens motsvarighet till pytt i panna, och det diskuteras huruvida det är okej att gröpa ur en kladdkaka från mitten. Missa inte!
Avsnitt 6

Prata inte med munnen

 
Veckans ämne är dejtmat. Vi kommer fram till att pasta inte är särskilt romantiskt, pratar mat från Kina och att sätta maten framför partnern. Anna dreglar inombords när hon tänker på palt och Ida söker sig till internets säkraste källa för dejthistorier.
Avsnitt 7

Laga sparsamt med sopor

 

Håll i er för i veckan släpps ett riktigt pangavsnitt. Att äta sopor, dumpstra och leva med matfobi är bara några av de saker som diskuteras när Klara gästar podden. Annas känslor för kimchi har även svängt och Ida har hittat en ny guilty pleasure.

Avsnitt 8

Keep it simple, yo!

 

Det är påsk och passande nog snackar vi utemat. Kanske är du i fjällen och ska äta utomhus? Kanske är du då sugen på Idas lasagne i tacobröd eller bulle i pizzadeg? Anna berättar hur du får korvbrödet att räcka längre och slår ett slag för smores utan kex och marshmallows. Glad påsk!

Avsnitt 9

Domedagen är här = vi har ASMR-premiär

 

Häng med på en middag hos Anna där det diskuteras högt som lågt inom snabbmat. I vilken hand håller man kniv och gaffel? Vilka är de bästa hamburgerkedjorna i Umeå? Och vad gömmer sig egentligen i Annas kylskåp? Alla dessa frågor och mycket mer får ni svar på om ni lyssnar på veckans avsnitt.

Avsnitt 10

Glass I ugn

 

Nu lägger vi budgeten åt sidan och snackar LYXMAT! Enligt Ida är allt som tillagas i ugn lyxigt medan Anna vill ha kött å pären med sås. Kan fiskben och potatisskal vara lyxigt? Och hur lyxar man till det utan att bli pank?

Avsnitt 11

Alkohol är gott ibland men Anna älskar det inte

 

Temat för veckans avsnitt är alkohol. Ida och Anna lyfter många viktiga tankar om grupptryck bland ungdomar och studenter. De försöker också reda ut hur man gör hembränt, och om det stämmer att alla som inte dricker innan de är myndiga blir alkoholister.

Avsnitt 12

Kränkta italienare

 

Arrivederci! Och välkomna till avsnittet där vi djupdyker i italiensk mat. Det blir pizza, pasta och allt däremellan. Anna föraktar mjuka pommes och Ida berättar om sitt mozzarella-trauma. Det blir också kaffebråk, samiska och palt med blåbärssylt. Vi hörs!

Adress

Samhällsvetarhuset S107
Umeå universitet
Box 7652 Umeå

Ansvarig utgivare

Thea Fahlberg
stationschef@umeastudentradio.se