USR möter – Carl Johan De Geer
april 12, 2019

USR möter – Carl Johan De Geer

Som konstnär, musiker, författare och fotograf har Carl Johan De Geer skapat och provocerat sedan 60-talet. Men i början var det genom textiler han skulle förändra världen. Bildmuseet presenterar nu en utställning med De Geers textila samlingar, Den stora missuppfattningen, Umeå studentradio har träffat honom på bildmuseet inför premiären. Han berättar om sin familjs mörka historia, att hans konst inte är retro och att hans tyger skulle förändra samhället i grunden.

Den stora missuppfattningen

Vi träffar Carl Johan De Geer på Bildmuseet i Umeå där han berättar i en personlig intervju om sin nya utställning Den stora missuppfattningen.

<div id="program" class="open-audio-file"<!-- [et_pb_line_break_holder] --><!-- [et_pb_line_break_holder] -->usr-titel="Den stora missuppfattningen" <!-- [et_pb_line_break_holder] --><!-- [et_pb_line_break_holder] -->usr-url="http://umeastudentradio.se/wp-content/uploads/2019/04/Carl-Johan-De-Geer_mixdown.mp3" <!-- [et_pb_line_break_holder] --><!-- [et_pb_line_break_holder] -->usr-program="USR möter - Carl Johan De Geer" <!-- [et_pb_line_break_holder] --><!-- [et_pb_line_break_holder] -->usr-cover="http://umeastudentradio.se/wp-content/uploads/2019/04/kub2048.DSC_1733-2.jpg"<!-- [et_pb_line_break_holder] --> <!-- [et_pb_line_break_holder] -->></div>

Utställningen består av tyger, kläder och inredning. Carl Johan De Geers film Mormor, Hitler och Jag visas även i lokalen, och i högtalarna i utställningslokalen kommer det spelas Wagner. De Geer jobbar hårt med symbolism och hela utställningen är en färgstark antinazistisk installation.

Fredagen den 12 april kl.17-21 kommer bildmuseet ha en vernissage där Carl Johan De Geer och Marie-Louise Ekman kommer medverka.

Den stora missuppfattningen kommer finnas på bildmuseet fram till september. Läs mer om utställningen här.

© Umeå studentradio 2018

Adress

Samhällsvetarhuset S107
Umeå universitet
Box 7652 Umeå

Ansvarig utgivare

Max Emanuelsson
stationschef@umeastudentradio.se