Terminskrönika – Stationschefen har ordet
Umeå studentradios stationschef Max Emanuelsson skriver om terminen som gått.
maj 29, 2019

Terminskrönika – Stationschefen har ordet

Umeå studentradios stationschef Max Emanuelsson skriver om terminen som gått.

Så har ännu en termin på Umeå Universitet passerat, en termin som för USR:s del har varit helt fantastisk.

I januari blev den efterlängtade studiorenoveringen klar. Den har inneburit bättre arbetsytor, fräschare arbetsmiljö och stora förbättringar på tekniksidan. Jag personligen är också väldigt glad över att ha fått förtroende som stationschef ett år till inom denna ständigt växande organisation.

Under våren har vi varit tvungna att uppfinna hjulet på nytt flera gånger om. Vi har gått från en till åtta aktiva podcasts och dessutom haft livesändningar dagligen för första gången på flera år. Detta har ställt större krav på mig att lämna ifrån mig ansvar som tidigare har varit lätt att själv driva. I detta avseende ska en stor eloge gå ut till Manne BW och Yosef Newton. Deras engagemang och ideér har gjort att vi tillsammans löst logistiken och kunnat ge det stöd som behövs för att såväl podcaster som livesändningar ska få möjlighet att frodas.

Den nyhetsrapportering vi startade upp under hösten har nu blivit ett självklart inslag i vår verksamhet. Jag ser oss idag som en av studenternas självklara nyhets- och nöjeskällor. USR har blivit plats som event och människor i stan vill synas på och en spelare att räkna med i hela Umeås mediebransch. Detta märks inte minst när man kollar på den “plantskola” vi har blivit för mediebranschen, då våra medlemmar i sommar kommer att jobba på SR, SVT, VK, ÖA, Mittmedia, Umeå X m.m.

Nästa termin kommer vi bredda livesändningarna än mer och involvera kårerna på ett sätt som vi tror kommer locka ännu fler lyssnare, håll utkik efter det!

Till sist vill jag tacka hela styrelsen och ledningen för allt jobb de gjort under året och stort tack till dig som lyssnar och läser, det är du som gör att detta är campus roligaste förening att driva.

Glad Sommar!
Max Emanuelsson, Stationschef Umeå Studentradio
29/5-2019

© Umeå studentradio 2018

Adress

Samhällsvetarhuset S107
Umeå universitet
Box 7652 Umeå

Ansvarig utgivare

Max Emanuelsson
stationschef@umeastudentradio.se