Stationschef har ordet
Stationschef Max Emanuelsson skriver om USRs framtid.
november 7, 2018

Stationschef har ordet

Stationschef Max Emanuelsson skriver om USRs framtid.

Foto: Ruben Ångqvist

Igår lanserades äntligen Umeå Studentradios nya sajt. Det är ett stort steg för att kunna ta den position vi vill ha som Umeåstudenters förstaval när det kommer till nyheter och underhållning på Campus. Med den nya sajten kommer det finnas möjlighet för dig som gäst att både ta del av allvarsamma nyheter om vad som händer på campus och lättsamma eller lärorika inslag. Vad sägs till exempel om vår friluftssatsning Exit Campus där du får möjlighet att följa med oss och se vad Umeå har att erbjuda utanför Campus.

I höstas beslutade vi att lämna FM-bandet efter fler år än både Rix Fm och Mix Megapol i etern, det var dags att satsa fullskaligt på att bli digitala. I ett medielandskap i förändring går det inte att ligga i bakvattnet. Det ställer också stora krav på oss när det kommer till content. Det första steget var att skaffa kamerautrustning, detta har resulterat i flera uppskattade inslag från bland annat Umeå Open och Brännbollsyran.

På nyhetssidan sitter ett gäng proffsiga journaliststudenter som är en fröjd att få jobba med. Varje vecka kommer ni få spännande uppdateringar om Campus viktigaste händelser blandat med intressanta personporträtt. USR vill såklart ge alla chansen att leva ut sina journalistdrömmar och vi lär dig mer än gärna hur man gör!

På nöjessidan har vi massor med kreativa medlemmar redo att bomba dig med åsikter, spaningar och idéer i såväl Podcast som videoformat. Dessutom ligger det massor med roliga event att ta del av i framtiden för såväl festprissen, friluftsmänniskan och din inre kulturtant!

Efter sommaren har vi vuxit i raketfart och har nu fler medlemmar och större möjligheter än på länge. Detta gör också att det är mer befogat än någonsin att bygga om studion och rusta tekniken inför framtiden. Inom de kommande veckorna kommer i stort sett allt att bytas ut och studion kommer bli superfräsch, allt för att medlemmarna ska känna sig hemma.

På Umeå studentradio är du välkommen att göra precis vad du vill i vilket format du vill.
Vi ser fram emot att träffa dig och höra din idé!

© Umeå studentradio 2018

Adress

Samhällsvetarhuset S107
Umeå universitet
Box 7652 Umeå

Ansvarig utgivare

Max Emanuelsson
stationschef@umeastudentradio.se