Love Antell trollband publiken på Droskan
I helgen var musikern och illustratören Love Antell och spelade i Umeå, med låtar som ‘’Gatorna tillhör oss’’ och ‘’Pokerkväll på Vårby gård’’ trollband han publiken som besökte Droskan. Umeå studentradio fick möjligheten att ställa några frågor om hans kreativitet och hans nya EP ’’Ideal och livet’’.
december 20, 2018

Love Antell trollband publiken på Droskan

I helgen var musikern och illustratören Love Antell och spelade i Umeå, med låtar som ‘’Gatorna tillhör oss’’ och ‘’Pokerkväll på Vårby gård’’ trollband han publiken som besökte Droskan. Umeå studentradio fick möjligheten att ställa några frågor om hans kreativitet och hans nya EP ’’Ideal och livet’’.

– Jag har alltid försökt säga någonting med mina texter, sen vad det är kan vara lite olika. Det kan vara lite självbiografiska saker eller det kan vara saker jag reflekterar över i världen, säger Antell.

Alla har vi nog någon gång dansat till ”Spring Ricco”  vid något tillfälle, en låt som indierockbandet Florence Valentin gav det svenska folket för över tio år sedan. Tidigare i höst släppte ledsångaren Love Antell sin nya EP, ”Ideal och livet”. Denna gång är texterna lugnare och mer djupgående. Den röda tråden i dem lutar mot ett mer politiskt håll samtidigt som personliga historier finns i bakgrunden.

Jag frågar honom om hur han täckte när låtarna skrevs och om han hade något budskap han ville få fram. Där och då i skrivande stund reflekterade han inte så mycket över det, utan det var i efterhand som den röda tråden gjorde sig synlig.

– Jag såg när EPn väl var klar att det fanns en berättelse som handlar mycket om att vi lever ständigt under exponering av massa ideal, det kan vara folk som flashar med stålar eller hur vi själva vill framstå på internet. Idealbilderna om oss själva har tagit över hur nyanserna i livet ser ut. 2014 medverkade Love i TV4 program Så Mycket Bättre, ett program där han och sex andra artister fick tolka varandras låtar. Han menar att det var ganska hektiskt efter programmet släppts. Någonting som ofta återkommer är att folk knackar honom på axeln och frågar varifrån de känner igen honom. Är det är för att han jobbar på Systembolaget eller har varit med i Let’s dance är frågor som förekommer, säger han lite skämtsamt.

Men under de senare åren har vi kunnat se honom som en artist och illustratör som trivs framför en mindre publik, där han får tillfälle att prata mellan låtarna och ha större möjligheter för improvisation. De senaste tre åren så har han trubadurspelat mycket i olika barer, någonting som han trivs med. Men ut på turnén som han nu gör så har han blivit en tredjedel utav en trio tillsammans med Per Eklund på trummor och Victor Hvidfeldt på bas och fiol.

– Skillnaden nu är att jag har med mig Per och Victor som är med mig på scenen. Vi har repat ihop det som en ordentlig konsert men det bygger mycket på det jag gjort som trubadur, säger Antell.

Florence Valentin Ett annat projekt som Love håller på med är bandet Florence Valentin, ett namn som från början kommer från kompositören Johnny Bode som under 30-talet gav ut kontroversiell musik under olika pseudonymer, bland annat namnet Florence Valentin. Det började som ett kompisgäng redan i de unga tonåren och har fortsatt sedan dess. Tillsammans med resterande bandmedlemmar så ska han i vår ut på en turné med några låtar som de ska släppa.

– Vi fick lite feeling när vi gjorde några låtar över en helg ute på landet hos Johnny, och sen blev det mer och mer en verklig tanke och det har börjat tagit form. Även om vi droppade detta för tio år sedan så känns det inte som att en dag gått när vi började spela igen, säger han avslutningsvis.

© Umeå studentradio 2018

Adress

Samhällsvetarhuset S107
Umeå universitet
Box 7652 Umeå

Ansvarig utgivare

Max Emanuelsson
stationschef@umeastudentradio.se