Felicia Takman: ”Att folk kan lyssna på mig och känna det jag kände för artister när jag var yngre, det har alltid varit ett mål.”
april 12, 2022

Felicia Takman: ”Att folk kan lyssna på mig och känna det jag kände för artister när jag var yngre, det har alltid varit ett mål.”

Felicia Takman, snart 25 år gammal från Farsta i södra Stockholm, påbörjade sin karriär som artist år 2020. När vi hörs på telefon låter hon glad och sprallig på rösten…

Bild:

Maja Johansson

Publicerad: 2022-04-12

Jag har alltid vetat att jag vill jobba med musik. Redan när jag var liten sa jag det och jag drömde om det från att jag var pyttepytte. Sen var det efter gymnasiet när jag då jobbade med massor av olika grejor, så kände jag att musiken är det enda jag vill göra. Så det blev det väldigt tydligt för mig att det är det är musiken jag skulle satsa på, säger Felicia Takman över telefon. 

Felicia Takman växte upp som ensambarn och gick på Kungsholmens gymnasium med körinriktning. Hon beskriver sin uppväxt som en väldigt vanlig uppväxt, med en vanlig familj och föräldrar med vanliga jobb, men att musiken alltid varit självklar. 

– Min pappa skriver musik men det har alltid varit på hobbynivå. Så en vanlig familj haha, vad roligt det lät, säger Felicia och skrattar.

Har du känt att du fått support av dina föräldrar och folk runt omkring när det kommer till ditt karriärval som artist?

– Jo absolut, det enda var väl att ens vänner absolut tycker det var kul, men att det var på en hobbynivå och lite konstigt. Hon är duktig men vad är det hon håller på med egentligen, säger Felicia och skrattar. 

– Där tror jag också att jag tyckte det var lite pinsamt att hålla på med musik för mina barndomsvänner har aldrig hållt på med det. Men familjen har jag absolut alltid fått stöd från. Speciellt pappa till den mån att jag själv ibland inte velat hålla på med det. Ja men du vet jag nämnde att jag ville lära mig spela gitarr och pappa då på en gång sa ”ska jag köpa en gitarr?” och jag svarade ”neeej” haha, men han älskar ju också musiken själv. Men absolut, support har jag fått, verkligen. 

Vad är det som driver dig i ditt musikskapande?

– Jag skriver mina låtar själv, men ofta med andra för det är roligt att skriva med folk. Men det är ju jag som är lite the main character antar jag. Det är det roligaste som finns att skriva musik. Den bästa känslan jag vet är när man precis skrivit en låt och går hem och lyssnar på den i lurarna. Det är ju typ det roligaste. Att tänka att man själv kan vara någon, för någon, som jag själv kanske behövt när jag var ung och lyssnat på musik. När man blivit inspirerad och känt saker, från att vara ledsen till att vara glad. Att folk kan lyssna på mig och känna det jag kände för artister när jag var yngre, det har alltid varit ett mål. Gud vad häftigt det hade varit att folk lyssnar på mig och känner igen sig, säger Felicia. 

Felicia berättar att inspirationen till hennes låtar ofta kommer från hennes egna erfarenheter och upplevelser, men att hon sedan får använda sin konstnärliga frihet och skruva till det en aning. När jag frågar vilket hennes bästa minne från hennes karriär är berättar hon om sitt första liveframträdande. 

– Det var nog förra sommaren när jag fick köra live för första gången. Bara att se folk sjunga med mina låtar gör ju allt så verkligt på något sätt. Det var jättesurrealistiskt. Hela det giget svävade jag på moln, det var det roligaste jag gjort någonsin. Alla mina vänner var där, familjen så det var var väldigt tryggt och efterlängtat eftersom jag heller inte har kunnat ha en releasefest så bjöd jag in alla till den istället, säger Felicia. 

Bild:

Maja Johansson

FAKTARUTA:
Namn: Felicia Evelina Marcusdotter Takman

Ålder: 24 år

Aktuell med: Singeln ”Aldrig säga Aldrig

 

 

Som privatperson beskriver Felicia sig själv som en väldigt energisk person med mycket energi. Felicia berättar att det ofta är höga toppar och låga dalar. Att ena dagen kan vara den bästa i hennes liv, för att dagen därpå sedan vilja gömma sig från världen och bara vara ensam.

– Så lite oberäknelig i humöret haha, men jag tror att jag är en väldigt peppande vän som älskar att hänga och göra roliga grejer, och hitta på saker, säger Felicia.

Hur ser en vanlig vardag ut i Felicias liv?

– Det är väldigt olika. Idag har jag bara sprungit runt på möten och intervjuer. Men annars skulle en vanlig dag vara att jag går upp, försöker träna lite, käkar frukost och tar mig till studion strax före lunch. Jag brukar träffa en producent och låtskrivare. Och sen sitter jag  i studion i stort sätt hela dagen och bara jobbar och pillar och har kul tills det är kväll. Sedan äter middag och går och lägger mig. Så det är väl de vanligaste, att sitta i studion tills solen har gått ner, säger Felicia.

Vad är dina mål och drömmar nu?

– Jag ska ut och spela i sommar och förhoppningsvis i höst, så det är allt jag tänker på just nu. Samt att jag håller på att jobba på massor av ny musik. Men jag drömmer om att pandemin ska försvinna för gott så jag kan åka ut och spela och göra det jag älskar. Det hoppas jag, säger Felicia.

 

 

 

 

5 snabba frågor:

Sött eller salt?

Sött!

Tacos eller pizza?

Tacos!

Hemmakväll eller utekväll?

Utekväll!

Solsemester eller skidsemester?

Hmm… Skidsemester!

Lyssnar du helst på podd eller musik?

Musik!

Adress

Samhällsvetarhuset S107
Umeå universitet
Box 7652 Umeå

Ansvarig utgivare

Thea Fahlberg
stationschef@umeastudentradio.se