”How many children? How many more? Must die before we realise that war has to end?”
juli 2, 2022

”How many children? How many more? Must die before we realise that war has to end?”

Publicerad: 2022-07-02

Imagine Dragons-sångaren Dan Reynolds är, likt det konfetti som skjuts upp i himlen på Gärdet i Stockholm under bandets framträdande på festivalen Lollapalooza, sprudlande och explosiv. Han hoppar och studsar fram på scenen. Han befinner sig mitt i folkhavets centrum där alla kan se honom.

Med ett leende upp till öronen blandat med berörda tårar kastas han mellan känslor av tacksamhet för att äntligen få spela live igen inför en så taggad publik, samtidigt som han våndas och ifrågasätter kriget mellan Ryssland och Ukraina. Han går in i ett flow, något likt spoken word, där han återupprepar sig gång på gång för att få fram sitt budskap om kärlek. Att människor ska ta hand om varandra, finnas där för varandra och acceptera sina olikheter.

Imagine Dragons är ett otroligt tight band, där publikens öron inte kan höra en enda miss i takt eller ton. Trots att fokuset ligger på Reynolds är det bandet i helhet som förmedlar känslan av odödlighet och hopp för de unga fans som fyller upp ståplatserna bakom kravallstaketet.

Bandets alla hits spelas, men även några nyare låtar som inte spelas på radio. Publiken sjunger med i låtarna och så långt ögat kan nå står det rader av folk och täcker all yta framför scenen. Kvällens sista akt lämnar publiken i ett glädjande skede och alla dansar hem längs håliga gräsmattor, gegga och trottoarkanter. En hel pandemi senare fick Imagine Dragons komma ut ur studion och göra det de älskar igen – att spela live inför sina älskade fans.

av

Adress

Samhällsvetarhuset S107
Umeå universitet
Box 7652 Umeå

Ansvarig utgivare

Astrid Einarsson
stationschef@umeastudentradio.se