Förfesten – Bokveckan 2019
Livemusik, bokbytarbord, mat och dryck till studentpriser. Det hittar du på Pipes på torsdag kväll, när Bokveckan 2019 ska invigas. – Tycker du om litteratur så kommer du tycka om den här förfesten, säger Mulin Persson från projektgruppen.
mars 3, 2019

Förfesten – Bokveckan 2019

Livemusik, bokbytarbord, mat och dryck till studentpriser. Det hittar du på Pipes på torsdag kväll, när Bokveckan 2019 ska invigas.

– Tycker du om litteratur så kommer du tycka om den här förfesten, säger Mulin Persson från projektgruppen.

Tillsammans med Agnes Hansius, Mia-Lina Jylhä och Yekaterina Toro Marin från Programmet för kulturentreprenörskap arrangerar Mulin Persson Förfesten till Bokveckan 2019.

Kvällen kommer innehålla utvalda programpunkter från Bokveckan, Open Mic och livemusik från det lokala bandet Erik A Emanuel. Tanken är att skapa en inbjudande plats där studenter kan umgås.

– Vi vill uppmana till gemenskap och diskussion snarare än att stå på ett dansgolv utan att höra vad någon säger, förklarar Mulin Persson.

Evenemanget är ett samarbete med Bokveckan 2019, som är sprunget ur den stora litteraturfestivalen LittFest. Agnes Hansius, projektledare för Förfesten, är tacksam för samarbetet.

– Det känns jätteroligt att få tillföra något som inte funnits tidigare. Att få öppna upp och skapa något nytt, säger hon.

Projektgruppen hoppas att Förfesten till Bokveckan blir ett återkommande evenemang i framtiden. 

– Jag ser detta som en chans att inkludera fler i kultur. Det är en viktig del av projektet, som jag hoppas vi kommer lyckas med, säger Agnes Hansius.

Alla förberedelser inför kvällen har skett i samråd med studentföreningen SpLitt.

– Vi har haft god kontakt med SpLitt, som varit både engagerade och hjälpsamma. Det känns väldigt kul, säger Mulin Persson och fortsätter: 

– Det är en kväll för studenter, så det kändes lämpligt att inkludera fler studenter i planeringen.

Förfesten – Bokveckan 2019

Datum: Torsdag 7 mars
Plats: Pipes of Scotland
Tid: 17:00 – 01:00
Inträde: Gratis
Åldersgräns: 18+

Varför ska jag gå på Förfesten?

”Vi kommer göra dig redo för Bokveckan och ge dig en inblick i vad det är. Det finns alltid en anledning att gå ut och äta och dricka billigt och få lyssna på bra musik.”

Agnes Hansius, projektledare.

© Umeå studentradio 2018

Adress

Samhällsvetarhuset S107
Umeå universitet
Box 7652 Umeå

Ansvarig utgivare

Max Emanuelsson
stationschef@umeastudentradio.se