Långfärdsskridskor på Tavelsjö
Fina vinterdagar spenderas bäst på långfärdsskridskor. Vi åkte till Tavelsjö för att göra just det. En perfekt dagsutflykt som är just lagom långt bort från campus för att du ska kunna komma undan från Universitetets alla måsten. Mot naturen, Exit Campus!
februari 12, 2019

Långfärdsskridskor på Tavelsjö

Fina vinterdagar spenderas bäst på långfärdsskridskor. Vi åkte till Tavelsjö för att göra just det. En perfekt dagsutflykt som är lagom långt bort från campus för att du ska kunna komma undan från Universitetets alla måsten. Mot naturen, Exit Campus!

RESA:
Det går gratisbussar tur och retur från Umeå till Tavelsjö i mån om plats. Info om hur bussarna går går att hitta på Tavelsjö AIKs hemsida.
För dem som har tillgång till bil finns det parkering vid Sundlingska.

Buss 115 mot Vindeln går från Vasaplan och kör via Tavelsjö, hållplatsen heter Sand och är nära isbanan. Det tar drygt 40 minuter och kostar 40 kr för en ungdom.

HYR LÅNGFÄRDSSKRIDSKOR
Det finns ett begränsat antal långfärdsskridskor att hyra så notera att en bokning behöver göras i förväg, i nuläget finns det 9 par kvar. Bokningen görs via Tavelsjö AIK på telefonnumret: 072-535 9910 (ring efter kl 16:00). Långfärdsskridskorna kostar 150kr/dag att hyra.

För att använda skridskorna behöver man ha på sig en kraftig känga så att foten blir någorlunda styv. Skridskon spänns fast med två spännen som kan justeras att passa kängan.

Tavelsjö AIK underhåller isbanan ideellt. Vi på EXIT Campus vill stötta deras arbete och det kan ni också göra genom att bidra med 40 kronor till vår fina isbana. Swisha till telefonnumret: 123 553 44 33, märk betalningen med ”Isbana” + ditt namn.

© Umeå studentradio 2018

Adress

Samhällsvetarhuset S107
Umeå universitet
Box 7652 Umeå

Ansvarig utgivare

Max Emanuelsson
stationschef@umeastudentradio.se