Medsnack.

En podcast om högt och lågt inom sjukvård av medicinstudenterna Felix, Jessica och Linus som inte riktigt har koll på läget. Genom konversationer med gäster från olika brancher inom sjukvården försöker de navigera mörkret och skapa en inblick för sig själva men även för er som lyssnar.
Felix Binnermark, Jessica Dahlsten & Linus Nyqvist

Pilot

Hur kom podden till liv, vilka sitter bakom mickarna och vem är egentligen host? Få alla svar i första avsnittet av Medsnack.
Avsnitt 1

1.0 Täck eller termobyxor 

Heter det täck eller termobyxor, vad händer om man svimmar på operation och varför läxar Jessica upp de vilsna sörmlänningarna?

Avsnitt 2

2.0 Gäst: Anders Hofer – Universitetslektor vid Umeå Universitet

I detta avsnitt har vi universitetslektor Anders Hofer på besök! Vad springer Anders milen på? Vilket är hans roligaste minne från mottagningen? Och hur fungerade superprogrammet som skulle övervaka zoom-tentorna? Allt detta i Medsnacks andra avsnitt!

Avsnitt 3

3.0 Somna över zoom!

I detta avsnitt har vi universitetslektor Anders Hofer på besök! Vad springer Anders milen på? Vilket är hans roligaste minne från mottagningen? Och hur fungerade superprogrammet som skulle övervaka zoom-tentorna? Allt detta i Medsnacks andra avsnitt!

Avsnitt 4

4.0 Gäst: Ambulansen

I detta avsnitt träffar vi Tommy och Kicki från ambulansen i Umeå som berättar hur det är att jobba på ambulansen. Vad gör man när det värsta hänt? Hur går man själv vidare? Vad är det bästa me ambulansen? Hur fort får man köra med ambulansen?
Avsnitt 5

5.0 Bonus: Ambulansen- Terrordådet på drottninggatan

Här kommer bonusavsnittet till veckans avsnitt med ambulansen. Våra hjältar råkade befinna sig mitt på drottninggatan under terrordådet i Stockholm den 7de april 2017. Häng med på dagens avsnitt där vi diskuterar vad det var som hände och hur de hanterade situationen. I avsnittet rundar vi även av mötet med ambulansen genom att Tommy möter Felix i ”Vem kan slå Binnermark?”. Vi tipsar även om en julklapp som nån av er kommer kunna vinna.
Avsnitt 6

6.0 Julavsnitt!

Klarar du 10-poängarn i Medsnacks medicinska ”På spåret”-quiz? Varför är Felix med i anti-tofflor rörelsen? & vad tycker vi om att vara student på STD-mottagning? Dessutom en massa jul-relaterade diskussioner & vi avslöjar också vad som lottas ut i vår utlottning till helgen! Avslutningsvis har dessutom lektorerna Kristina Lejon, Sun Nyunt Wai & Pontus Karling från Umeå universitet, julhälsningar till Medsnacks lyssnare! God jul & gott nytt år på er!
Avsnitt 7

7.0 Charlie Magnusson – Att genomgå en könskorrigering

I veckans avsnitt träffar vi den livsglade Charlie Magnusson! Charlie är nyexad sjuksköterska i Umeå som har jobbat både på akuten och ambulansen. Han berättar om sitt liv inom akutsjukvård, vad som fick honom att vilja jobba med sjukvård och även sin resa från att födas i fel kropp till att äntligen få vara sig själv efter en könskorrigering. Med massor av humor delar Charlie med sig av sina livserfarenheter och insikten om vad som egentligen är viktigt i livet.
Avsnitt 8

8.0 Rattstjälke

Häng med i veckans avsnitt där vi diskuterar era frågor, vad som händer närmaste tiden och dissektion. Jessicas pappa gästspelar också vilket ni absolut inte vill missa!

© Umeå studentradio 2020

Adress

Samhällsvetarhuset S107
Umeå universitet
Box 7652 Umeå

Ansvarig utgivare

Vilma Wikström
stationschef@umeastudentradio.se