EU-Podden

EU-podden är ett samarbete mellan Umeå Studentradio och Utrikespolitiska föreningen Umeå. Podden, likt föreningarna, är politiskt och religiöst obunden. Syftet med EU-podden är att uppmärksamma det kommande EU-valet på ett lättsamt och informativt sätt.

EU-podden är ett initiativ av Jasmin Khwaiter.

Wilhelm Sandelin Anton, Jasmin Khwaiter och Nellie Johansson
Avsnitt 1

Max Andersson – Antihjälten som trotsade etablissemanget

I första avsnittet av EU-podden möter vi Max Andersson, tidigare kandidat till EU-valet – numera politisk antihjälte.
Avsnitt 2

Populism i finrummet

I följande avsnitt intervjuar vi Pēteris F Timofejeves, universitetslektor vid statsvetenskapliga institutionen vid Umeå Universitet. Temat för avsnittet är högerpopulism i Europa och dess eventuella inflytande över EU. Research: Nellie Johansson. Klippning/Redigering: Wilhelm Sandelin Anton
Avsnitt 3

Ungdomsförbunden vs. mellanmjölken

Avsnittet är en fortsättning på intervjun med Pēteris F Timofejeves. Han går djupare in på sin pågående forskning om högerradikala ungdomsförbund samt den växande EU-skepticismen bland unga i dag. Research: Nellie Johansson. Klippning/redigering: Wilhelm Sandelin Anton.

Avsnitt 4

Tarja Halonen – Finland och EU

Finlands förre detta president Tarja Halonen gästar podden. Hon pratar om internationell jämställdhetspolitik och Finlands roll i EU . Halonen är Finlands första och hittills enda kvinnliga president.

Avsnitt 5

Magnus Blomgren – EU-valet 101

Magnus Blomgren, docent i Statsvetenskap vid Umeå Universitet, diskuterar de nationella partiernas roll i EU- valet, partigrupperna och länken dem emellan.

Avsnitt 6

Kandidatdebatten: Miljö och klimat

Det första i en serie av tre avsnitt från UpF:s kandidatdebatt på Umeå universitet. Avsnittet handlar om miljö och klimat.

Avsnitt 7

Kandidatdebatten: Migration och gränser

Det andra i en serie av tre avsnitt från UpF:s kandidatdebatt på Umeå universitet. Avsnittet handlar om migration och gränser.

Avsnitt 8

Kandidatdebatten: Framtidens EU

Det sista i en serie av tre avsnitt från UpF:s kandidatdebatt på Umeå universitet. Avsnittet handlar om hur framtidens EU bör se ut.

Avsnitt 9

Avslutningsvis..

I dagens avsnitt, det sista avsnittet av EU-podden, sammanfattar vi vad väljare ska ta med sig in till vallokalerna på söndag. Vi från EU-podden vill passa på att tacka er som har lyssnat, och ett stort tack till Manne Berggren Wiklund för den utsträckta handen.

© Umeå studentradio 2020

Adress

Samhällsvetarhuset S107
Umeå universitet
Box 7652 Umeå

Ansvarig utgivare

Vilma Wikström
stationschef@umeastudentradio.se