EU-Podden

EU-podden är ett samarbete mellan Umeå Studentradio och Utrikespolitiska föreningen Umeå. Podden, likt föreningarna, är politiskt och religiöst obunden. Syftet med EU-podden är att uppmärksamma det kommande EU-valet på ett lättsamt och informativt sätt.

EU-podden är ett initiativ av Jasmin Khwaiter.

Wilhelm Sandelin Anton, Jasmin Khwaiter och Nellie Johansson
Avsnitt 1

Max Andersson – Antihjälten som trotsade etablissemanget

I första avsnittet av EU-podden möter vi Max Andersson, tidigare kandidat till EU-valet – numera politisk antihjälte.
Avsnitt 2

Populism i finrummet

I följande avsnitt intervjuar vi Pēteris F Timofejeves, universitetslektor vid statsvetenskapliga institutionen vid Umeå Universitet. Temat för avsnittet är högerpopulism i Europa och dess eventuella inflytande över EU. Research: Nellie Johansson. Klippning/Redigering: Wilhelm Sandelin Anton
Avsnitt 3

Ungdomsförbunden vs. mellanmjölken

Avsnittet är en fortsättning på intervjun med Pēteris F Timofejeves. Han går djupare in på sin pågående forskning om högerradikala ungdomsförbund samt den växande EU-skepticismen bland unga i dag. Research: Nellie Johansson. Klippning/redigering: Wilhelm Sandelin Anton.

Avsnitt 4

Tarja Halonen – Finland och EU

Finlands förre detta president Tarja Halonen gästar podden. Hon pratar om internationell jämställdhetspolitik och Finlands roll i EU . Halonen är Finlands första och hittills enda kvinnliga president.

Avsnitt 5

Magnus Blomgren – EU-valet 101

Magnus Blomgren, docent i Statsvetenskap vid Umeå Universitet, diskuterar de nationella partiernas roll i EU- valet, partigrupperna och länken dem emellan.

Avsnitt 6

Kandidatdebatten: Miljö och klimat

Det första i en serie av tre avsnitt från UpF:s kandidatdebatt på Umeå universitet. Avsnittet handlar om miljö och klimat.

Avsnitt 7

Kandidatdebatten: Migration och gränser

Det andra i en serie av tre avsnitt från UpF:s kandidatdebatt på Umeå universitet. Avsnittet handlar om migration och gränser.

Avsnitt 8

Kandidatdebatten: Framtidens EU

Det sista i en serie av tre avsnitt från UpF:s kandidatdebatt på Umeå universitet. Avsnittet handlar om hur framtidens EU bör se ut.

Avsnitt 9

Avslutningsvis..

I dagens avsnitt, det sista avsnittet av EU-podden, sammanfattar vi vad väljare ska ta med sig in till vallokalerna på söndag. Vi från EU-podden vill passa på att tacka er som har lyssnat, och ett stort tack till Manne Berggren Wiklund för den utsträckta handen.

Adress

Samhällsvetarhuset S107
Umeå universitet
Box 7652 Umeå

Ansvarig utgivare

Thea Fahlberg
stationschef@umeastudentradio.se