Det står jag för

Hanna, Nadja och Sofia är tre studenter med mycket att säga. Varje vecka tar vi del av temabaserade listor och sociala medier-spaningar. Följ med på en resa med massor av skratt, gråt och äventyr!
Följ oss på Instagram: @detstarjagfor

Nadja, Hanna, Sofia
Avsnitt 1

Pilotavsnittet är här och det står jag för

Hanna Ahmed, Sofia Youssouf och Nadja Lidgren inleder podden Det står jag för med att prata om det första året på universitetet, hur de lärde känna varandra och vad de lärt sig om varandra. Har Sofia blivit känd, hur vet man om Hanna förvirrad eller arg och kommer Nadja någonsin lära sig att köra med släp? Finner man sveriges trevligaste befolkning i Umeå? Är gaming oattraktivt? Miljön i hemmet är viktigt och ibland kan det placeras ägodelar i samboendet som är inte är önskvärda. Veckans sociala medier-spaning levererar med en stämningshöjande låt och Alex Ceesay som uttrycker sin ånger på TikTok.
Avsnitt 2

Fega inte ur på Halloween och det står jag för

Halloween börjar närma sig och Hanna, Sofia och Nadja firar med att diskutera allt som är läskigt. Vad är egentligen mest skrämmande, klassiska skräckfilmer, psykologiska thrillers, true crime eller en nervkittlande politisk thriller? Hur får man till en riktigt bra Halloweenkostym? Vi får också höra om roliga stunder från Halloween. Hanna berättar om ett äventyr som involverar polisen och en lekstuga.

Avsnitt 3

Allt är påhitt och det står jag för

Sofia och Hanna försöker hantera sin beef. Veckans lista handlar om saker i världen som kan vara svåra att förstå. Hur kom språk och dialekter till? Hur fungerar ekonomi och varifrån kommer alla pengar? Ska Sofia börja gymnastik, är Hanna låtskrivare och Nadja en strippa? Att ’namedroppa’ andra i låtar verkar vara populärt just nu men det kan skapa trassliga draman som veckans spaning på sociala medier visar.

Avsnitt 4

Singlarnas dag förtjänar mer hype och det står jag för

Veckans avsnitt går ut till alla singlar där ute, för idag är det nämligen singlarnas dag! Sofia, Nadja och Hanna diskuterar fenomenet ‘cuffing season’. Hur är det att leva som singel i ett så kallat ‘parsamhälle’? Kan vi inte bara strunta i att låta känslorna av ensamhet i höstmörkret ta över? Reality-program cirkulerar oftast kring relationer men vad är det som lockar publik till programmen? Love is Blind visar att poängen med en koncept kan fallera om det inte utförandet håller måttet. Nya programmet Paradise har fått mycket kritik. Sofia, Nadja och Hanna diskuterar var gränsen går för att låta problematiska människor synas och höras i TV-rutan.

Avsnitt 5

Nostalgin flödar och det står jag för

I veckans avsnitt blickar Sofia, Nadja och Hanna tillbaka till livet innan universitetet. Hur är det att gå från gymnasiet till jobb/universitet och hur hanterar man övergången till vuxenlivet? Modetrender genom åren diskuteras också. Sofia pratar passionerat om Knee-high boots, men hur mycket av mode handlar egentligen om själva kläderna? Många av oss har nog drabbats av en eller annan identitetskris genom åren. Sofia och Hanna diskuterar sina erfarenheter av när andra försöker frånta ens identitet.

Avsnitt 6

Sluta med triangeldraman och det står jag för

Vintern är här och därmed den bästa tiden för att krypa ner i soffan och se på något bra. I veckans avsnitt har därför Sofia, Nadja och Hanna heta diskussioner om filmer och TV-serier. Hur gestaltar man den sanna naturen av Gen Z och visar TV verkligen ett realistiskt utspel av hur en relation går till? Vilken serie får en att minnas tillbaka och vilken får en att skämmas? En ung svensk kunglighet är tillbaka i TV-rutan och känslorna är komplicerade. Hanna berättar om ett obehagligt samtal hon hörde på bussen.

Avsnitt 7

Rid mig som en dalahäst och det står jag för

I veckans avsnitt spanar Sofia, Hanna och Nadja på VM i Qatar och spekulationerna i media. Sofia berättar om en otrevlig trend i hennes hemstad. December är här och den nya högtiden är Potter-advent! Veckans lista handlar om det klassiska frågan; vad har du med dig till en öde ö? Ska man tänka på överlevnad eller ett sista nöje? Nadja har en existentiell kris över naturen. Har vi en naturlig uppskattning för naturen eller tar vi det för givet? Sofia levererar något som skulle kunna vara början på ett sex-bingo.

Adress

Samhällsvetarhuset S107
Umeå universitet
Box 7652 Umeå

Ansvarig utgivare

Astrid Einarsson
stationschef@umeastudentradio.se