Premiär för SUB – nya klubben bringar hopp för Umeås indiescen

Det var på tiden. Den nya klubbsatsningen SUB öppnade i fredags. Som ett slags andra vardagsrum för alla oss som gillar alternativ musik och kultur är det tänkt att det ska bli. Av affischeringen utanför – som lovar en salig blandning av garagerock, syntpop, techno och extrem metal under de kommande månaderna – ser det väldigt lovande ut. Det är något som detta jag suktat efter alltsedan jag flyttade hit.

Big Air-tävling skapar hype i Umeå

I lördags fick den lokala skidbacken Bräntberget finbesök när de rikstäckande tävlingarna Swedish Slopestyle Tour och Swedish Snowboard Series rullade in i Umeå. Den hänsynslösa kylan till trots var uppslutningen god under kvällens Big Air-tävling, som hoppas lämna mersmak för Umeås skid- och snowboardsugna.
– Man behöver inte åka till fjällen för att åka riktigt bra hopp och rails, menar Erik Lundmark.

USR möter – Det Jordiska

I fredags släppte Det Jordiska sitt självbetitlade album via Lazy Octopus Records. USR mötte upp Daniel Laestadius Johansson i replokalen Öst På Stan för att få veta mer om den nysläppta musiken. – New wave kan man säga, känns kul om vi skulle vara ett new wave-band....

Stöket längs Akademileden

Sedan en månad tillbaka har en ombyggnation på Tvistevägen satt käppar i cykelhjulen för Umeås studenter. Den lokala fastighetsägaren Balticgruppen bygger nya lägenheter i det populära studentområdet. De har blivit tvungna att spärra av cirka 100 meter på gångvägen Akademileden, som transporterar tusentals studenter varje dag.

Frida Hyvönen kommer ut ur sitt skal

Senast Frida Hyvönen stod på scen var i somras på Statement festival. Nu på fredag återvänder hon från skrivarstugan i Flarken med en handfull nya låtar som kommer avtäckas på festivalen MADE på norrlandsoperan i Umeå. USR har pratat med henne om att ta risker, integritet och att musiken bara nästan låter som hon vill.

© Umeå studentradio 2018

Adress

Samhällsvetarhuset S107
Umeå universitet
Box 7652 Umeå

Ansvarig utgivare

Max Emanuelsson
stationschef@umeastudentradio.se